În urmă cu ceva vreme lansam un apel important în legătură cu fantomatica ediţie Cornilescu 1923-24. După multe luni de aşteptare, cineva a lăsat pe un blog (care preluase apelul meu) o informaţie cum că ar deţine ediţia Cornilescu 1924. (Versiunea 1923 se dovedise între timp o invenţie).

Când am citit informaţia, nu prea mi-a venit să cred, dar în final am luat legătura cu posesorul ediţiei şi declaraţia s-a dovedit adevărată. Persoana respectivă mi-a pus la dispoziţie Biblia 1924 timp de câteva săptămâni, pentru studiu.

Acum lansez un alt apel: există cineva care are în biblioteca personală un NT sinodal (ortodox), tipărit în 1979, pe care mi-l poate pune la dispoziţie 2-3 săptămâni? Mă angajez să suport toate cheltuielile pe care le presupune expedierea lui în bune condiţii (de la posesor către mine şi înapoi).

Lăsaţi un comentariu pe blogul vaisamar, în cazul în care puteţi ajuta.

P.S. În timp ce căutam informaţii despre NT 1979, am dat peste un articol Mediafax (din mai 2008) despre sute de Noi Testamente arse în Israel! Din nefericire, se pare că ura nu e apanajul exclusiv al Neamurilor.  În anii 1930, naziştii erau cei care ardeau în public cărţi „evreieşti”. Pentru unii, memoria istoriei este cam scurtă sau inexistentă. Domnul să aibă milă de asemenea oameni. Un articol CNN pe aceeaşi temă (a arderii NT) aici!