Tăcerea mea blogheristică din ultima vreme nu e tocmai fără motiv. După ce am terminat de pus parchetul a trebuit să-mi sortez şi reaşez (pe criterii mai logice) cărţile în noua bibliotecă din birou.

E lungă din perete în perete şi de la podea până în tavan.

Nu m-aş fi bucurat de asemenea condiţii de lucru dacă n-aş fi fost ajutat de câţiva prieteni din Scoţia care au contribuit generos la noul look al biroului. Le mulţumesc public pentru sprijinul acordat.

Acum o lună m-au întrebat cu ce m-ar putea ajuta în activitatea de cercetare (bani pentru software, cărţi etc.) şi le-am spus că problema, deocamdată, nu e lipsa cărţilor, ci lipsa unui spaţiu de depozitare adecvat. Vechile etajere erau mult prea încărcate, iar rafturile mai toate începuseră să facă „burtă” sub povara injustă care apăsa peste ele.

Aşa se face că am decis să aplic o soluţie radicală: o bibliotecă pe unul dintre pereţii biroului.

Credeam că am cam 1000 de volume. La recensământ au ieşit 1.700. Vestea bună este că biblioteca nouă poate „acomoda” cam 2.500. 🙂 La nevoie, s-ar putea instala o bibliotecă similară pe celălalt perete. Deci, problema cu spaţiul de stocare s-a rezolvat!

P.S. Un „propritar” mulţumit că şi-a luat de pe cap una dintre problemele care dau coşmaruri oricărui cercetător: unde să înghesui cărţile fără de care nu-ţi poţi împlini vocaţia?

Reclame