Mâine plec în Croaţia, deci probabil adio blog până luni seară. Chindălul (Kindle-ul) îmi oferă acces la internet, dar destul de greoi şi ineficient, deci comentariile vor fi aprobate cu întârziere.

Până una-alta, postez mai jos câteva fotografii de la simpozionul „Libertatea de conştiinţă şi de credinţă” organizat de Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României în parteneriat cu European Christian Political Movement.

Impresie sumară: viitorul creştinismului nu arată prea bine. Unele state europene sunt foarte dure cu cei care, prin valorile lor creştine, refuză conformismul ideologic la care ne obligă noua intoleranţă secularistă.

Pentru câteva poveşti de groază din Europa secularist-umanistă a secolului 2011 vezi site-ul organizaţiei britanice Christian Concern.

Una dintre presiunile cele mai mari se manifestă din zona organizaţiilor care apără drepturile homosexualilor. Imaginaţi-vă un jurnalist homosexual care merge undercover la un psiholog creştin pretinzând că vrea să primească sprijin şi consiliere pentru a-şi schimba orientarea, o înregistrează pe doamna psiholog şi apoi o dă la gazetă pentru această „crimă”, astfel încât breasla psihologilor o ia la rost pe „vinovată” şi ameninţă să-i ridice acreditarea şi dreptul de a-şi mai practica profesia.

De bună seamă că jurnaliştii gay au isprăvit cu darea în vileag a tuturor severinilor şi miticilor români sau de altă naţie care îngroaşă corupţia în Parlamentul European sau aiurea şi au decis că trebuie scoşi pe făraş din breasla psihologilor toţi creştinii care se întâmplă să aibă alte convingeri pe acest subiect.

Mai jos câteva fotografii de la eveniment, cu mici comentarii.

Sala Drepturilor Omului, în care s-a ţinut simpozionul.

De la stânga la dreapta: o bucăţică din Adrian Lemeni (ministrul cultelor, for all practical purposes), Teodor Baconschi, senatorul Gheorghe David, un personaj care nu mi-e cunoscut, deputatul Mircea Lubanovici şi încă o figură necunoscută.

De la dreapta la stânga: Emanuel Conţac, Corneliu Constantineanu (rectorul ITP) şi pastorul Vasilică Croitor (vorbitor la una dintre sesiunile de dezbateri)

La pauza de cafea. De la stânga la dreapta: deputatul Mircea Lubanovici, Corneliu Constantineanu şi Emanuel Conţac

Ghiciţi ce subiect e pe ordinea de zi a acestei mici sesiuni informale? Aţi ghicit: evenimentele de la Peniel. Pastorul Viorel Candreanu (stânga) dezbate subiectul cu Vasilică Croitor. Sau vice versa. Pe chipul Mihaelei Croitor citesc următoarea întrebare: „De ce oare Shakespeare n-a scris nicio piesă cu titlul „Too Much Hysteria for (Almost) Nothing”?

Şi aici tot despre dănţuiala de la Conferinţa Peniel se discută. Ok, spunem nu dănţuielilor, dar spunem nu şi bojocilor inflamaţi (tardiv) de o retorică ieşită din matcă. După muşte nu se trage cu tunul! Alături de mine: Miti Piscuc şi Dragoş Ştefănică, a căror carieră pastorală sper că n-am compromis-o prin această atitudine „căldicico-liberală” faţă de evenimentele de la Peniel.

The Fellowship of the Ring? Not so. Rather, The Fellowship of the Bracelet. Not ashamed! Pentru detalii despre această campanie desfăşurată în Marea Britanie, vezi http://www.notashamed.org.uk/

New forces joining in!