În ciuda tuturor celor mai bune intenţii ale unor pastori de a despărţi încă din viaţa de aici oile „conservatoare” de caprele „liberale” (ori, schimbând metafora cu una mai violentă, de a smulge neghina „liberală” din ogorul „conservator”), există situaţii în viaţă care se încăpăţânează să iasă din tiparele trasate cu atâta grijă de cei care priveghează neobosit la bunăstarea noastră sufletească prezentă şi la destinul nostru veşnic.

Bunăoară, acum câteva zile o amică din State care se întâmplă să viziteze România îmi spune că John Piper (conservator, fără doar şi poate) colaborează cu rapperul creştin Lecrae.

Nici nu ştiam că există un rapper creştin Lecrae şi m-am mirat îndelung şi foarte sceptic asupra acestei veşti.

Dar, you better believe it, există un rapper creştin Lecrae (foarte liberal în năravuri muzicale) pe care Piper îl intervievează şi, culmea liberalismului, îl invită să cânte în biserica lui!

E limpede, în aceste vremuri apocaliptice nu mai poţi avea încredere în nimeni şi nimic. Dacă şi John Piper se împleticeşte pe asemenea cărări liberale, restul evanghelicilor sunt deja în groapă!

(Între noi fie vorba, am auzit că recent John Piper şi-a anunţat retragerea din pastoraţie şi cred că pot bănui cu bun temei cam care sunt cauzele reale ale faptului că acum e „pus pe liber”). 🙂

Ca să vedeţi cam ce hram poartă acest Lecrae, iată mai jos un fragment dintr-un interviu şi un clip cu muzica lui.