(Sursă foto: Langham Partnership).

Dănuţ Mănăstireanu anunţă pe blogul său moartea lui John Stott, teolog şi lider anglican, una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale spaţiului evanghelic englez.

După 90 de ani de viaţă pământească, din care o bună parte au fost petrecuţi în slujba lui Hristos şi a Împărăţiei sale, John Stott păşeşte, prin moarte, către viaţa cea fără de sfârşit.

Am aflat relativ recent că John Stott n-a fost căsătorit şi că şi-a dorit să rămână single pentru că a fost conştient că nu ar fi putut face la fel de mult pentru scopurile Împărăției lui Dumnezeu.

Evanghelicii români îi datorează enorm. Organizaţia fondată de el, cunoscută sub numele de Langham Partnership International, a făcut posibilă pregătirea unei important număr de teologi evanghelici prin bursele pe care le-a acordat.

Ca profesor la ITP, am beneficiat de importante reduceri la cărţi teologice de referinţă prin intermediul programului Langham Literature, destinat şcolilor teologice din ţările dezavantajate. Mulţi dintre foştii mei studenţi îşi amintesc de comenzile speciale prin care au beneficiat, de asemenea, de cărţi teologice de referinţă la preţuri adaptate posibilităţilor lor.

Un gând pios pentru un mare om al lui Dumnezeu!

P.S. Există, desigur, şi Chicken Littles ai teologiei care, fără a-l fi citit sau ascultat pe Stott cu atenţie, s-au grăbit să-l treacă în rândul ereticilor. Fie ca atunci când vor sta la judecata înfricoşată şi dreaptă a lui Dumnezeu, aceşti Chicken Littles să fie ascultaţi cu aceeaşi atenţie cu care l-au ascultat şi citit ei pe Stott!