Sunt deja la Londra, dar n-am terminat cu postările despre Viena. Aceasta este ultima din această serie, scrisă pe fugă între două vizite. Dacă ajungeţi la Viena, nu rataţi Belvedere.

"Belvedere inferior", partea de jos a complexului Belvedere, construit de prinţul Eugen de Savoia, militar care a jucat un rol important în înfrângerea turcilor în timpul asediului Vienei (1683).

"Belvedere Superior", reşedinţa de vară a prinţului Eugen. Forma acoperişului aduce aminte de corturile trupelor turceşti învinse de prinţul Eugen. Spaţiul dintre "Belvedere Inferior" şi "Belvedere Superior" cuprinde o grădină foarte frumoasă.

Havuzuri cu vag iz mitologic. În imagine o scenă cam sadică: un personaj taie beregata unui satir din gura căruia ţâşneşte jetul de apă...

Fântâni peste fântâni.

Iată o fotografie care nu respectă regulile fotografice. Facem ce putem... 🙂

Complexul Belvedere găzduieşte câteva excelente galerii de artă. Cea mai amplă e cea din partea superioară. Deşi fotografiatul e interzis, iar spaţiile sunt supravegheate cu camere video, un Monet e o tentaţie prea mare, mai ales când şi camerele video sunt puse anume ca să sporească ispita... P.S. Ideea de a face această fotografie nu-mi aparţine. :)))