Astăzi am fost la un simpozion dedicat celei de-a 400 aniversări a Bibliei „King James” (1611), eveniment intitulat „The Language of the King James Bible”.

Între vorbitori, Dr. Christopher de Hamel, de la Corpus Christi (Cambridge), cu o prezentare excelentă despre „The Bishop’s Bible (1568)” şi David F. Ford, de la Cambridge, cu o prelegere intitulată „Ancient and Modern: ongoing translations of the Bible”.

Gresham College are o tradiţie îndelungată în privinţa simpozioanelor şi a prelegerilor gratuite, adresate publicului larg. Există oare ceva similar în România? O instituţie care să ofere publicului circa 100 de prelegeri gratuite în fiecare an? (Întrebarea este retorică)

Profit de prezenţa prof. David Ford pentru a-l imortaliza într-o fotografie. 🙂 Reputatul profesor "regius" de la Cambridge a scris deja un raft de cărţi şi nu are nevoie de publicitate suplimentară, dar i-am spus totuşi că va apărea într-o fotografie pe blogul meu. Fără niciun cost şi fără comisioane ascunse! 🙂

După recepţia de la finalul simpozionului şi după lungile discuţii care s-au încins, e deja seară. Fiindcă St. Paul's e în apropiere, îmi încerc abilităţile fotografice. Rezultate modeste, precum se vede. În imagine, frontonul catedralei.

Pentru iubitorii de fotografie "arhitectonică", St. Paul's e o adevărată comoară. Precum se vede, potenţialul clădirii e uriaş; pentru cei care au aparate profi.

Pe timp de noapte, fotografierea acestei bijuterii arhitecturale este extrem de dificilă.

Probabil cea mai clară imagine pe care am obţinut-o în această seară. 😦