Proiectul Ferigi și elefanți e unul mai vechi. Cred că mi s-a propus să mă ocup de această carte prin 2009. Uitându-mă în arhiva mea de corespondență descopăr cu uimire că mi-am propus ca dată 31 august 2009 și că în ziua respectivă scriam secretariatului de redacție Humanitas pentru a cere o prelungire de 8 luni!

Am șocat-o nițel pe dna C.B., care își imagina că am nevoie de o amânare de 2-3 zile!

În fine, a acceptat prelungirea, iar eu am continuat să lucrez printre picături (chinezești!). Eram, dacă nu mă înșel, în faza de predare a doctoratului și lucram pe încă vreo 2 fronturi, așa că progresul, când n-a fost inexistent, a fost foarte lent.

Noul termen de predare era 31 aprilie 2010, dar am reușit să fiu mai harnic. Am predat cartea pe 16 martie! 🙂

La începutul verii anului trecut redactorul cărții mă anunța că a parcurs cartea și îmi trimitea o listă cu observații. Atunci am făcut ultimele retușuri.

Am sperat că Ferigile vor putea fi prezente la Gaudeamus, în nov. 2011, dar agenda editurii Humanitas era deja încărcată, așa că apariția a fost mutată în primăvară.

Astăzi am ridicat primele mele exemplare de la editură. Nu știu cum vi se va părea traducerea, dar coperta știu că e foarte izbutită.

În orice caz, ce pot spune cert este că e o traducere „pritocită”, deci sunt șanse să aibă gust bun. 🙂

Pentru detalii despre carte, click AICI.