Agenția de știri Basilica a dat un comunicat critic față de Biblia pusă în vânzare de Adevărul.

Biblia, spune comunicatul de presă, este neoprotestantă, de aceea nu se bucură de binecuvântarea BOR.

Iată, moș Teacă de la Texas face bună tovărășie cu agenția de știri Basilica. 🙂

Comunicatul ne mai spune că versiunea neoprotestantă conţine „diferenţe majore de traducere faţă de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române”.

Din păcate, comunicatul nu ne mai spune dacă aceste diferențe majore sunt legitime sau se datorează unor erori de traducere. Nu se știe, se va cerceta.

Să vedem ce are de spus o minte luminată din BOR.

E o biblie falsă. Falsă în sensul în care e o ediţie pe care nu au declarat-o ca atare ca fiind neo-protestantă. M-au instrumentalizat. Eu l-am întrebat pe realizatorul articolului să-mi spună ce ediţie e, dacă e cumva o biblie sectară. I-am spus că nu e bine să promovezi un produs minoritar.

Mai jos textul comunicatului (Sursa AICI).

Astăzi, 10 aprilie 2012, cotidianul Adevărul a început să vândă împreună cu ziarul la toate punctele de difuzare a presei şi în librăriile proprii o ediţie revizuită a Bibliei traduse de Dumitru Cornilescu, apărută anul acesta (2012) la editura ”Orizonturi” din Bucureşti.

Deoarece mai mulţi credincioşi ortodocşi au sesizat deja Patriarhia Română cu privire la faptul că au fost induşi în eroare de către cotidianul Adevărul prin oferirea spre vânzare a unei Biblii neoprotestante, solicităm acestei publicaţii ca în articolele promoţionale şi în spoturile publicitare să ofere informaţiile corecte despre ediţia Bibliei pe care o difuzează.

În acelaşi timp, îndemnăm clerul ortodox să informeze comunităţile de credincioşi despre faptul că Biblia vândută împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă şi conţine diferenţe majore de traducere faţă de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române.