Inevitabil, ajungem la justiție.

La acea justiție căreia Dan Voiculescu îi poartă un respect atât de mare, încât nu l-a mai răbdat inima să nu se pună la dispoziția ei ca simplu cetățean.

Selecții dintr-un text de Dan Tăpălagă. Citiți integral AICI.

***

Mihai Gadea: Decizia pe care ati anuntat-o astazi in plenul Senatului, prin care ati anuntat ca renuntati prin aceasta demisie la imunitate si ca doriti sa fiti judecat ca un simplu cetatean, vine in contextul in care numele dumneavoastra apare intr-un dosare despre care spuneti ca nu aveti nici o legatura. De ce nu ati facut referire publica cu privire la acest dosar? De ce in conditiile in care spuneti ca nu aveti nici un fel de legatura cu dosarul nu ati incercat sa explicati aceste lucruri opiniei publice?  (…)

Din respect pentru justitie, raspunde Voiculescu.

Pasajul de mai sus descrie un Mare Mistificator. Totul, dar absolut totul trebuie citit exact pe dos. A demisionat ca sa fuga de justitie, sa amane procesul, pentru a ramane deasupra legii, din lipsa de respect fata de justitie, de alegatori, de simpli cetateni, din dispret fata de lege.

Remarcati mancurtizarea fabuloasa a predicatorului Gadea, caderea in reverie in fata Revelatiei, orbit de lumina Adevarului.

Blink, blink, din ochisorii blanzi la fiecare tampenie colosala emisa savant de Voiculescu. Ca prin farmec, predicatorul-inchizitor din alte emisiuni dispare. In locul sau, apare un fel de papagal obositor, repetand strident, la nesfarsit, fraze fara sens aruncate de stapanul sau sau intrebari de o rara slugarnicie: „Voiculescu renunta la imunitate, Voiculescu renunta la imunitate. De ce ati renuntat la imunitate? De ce n-ati spus ca sunteti nevinovat?”

Papaglalul din colivia de aur a „motanului Felix” repeta o mare minciuna, cu multi alti confrati de-ai sai din alte colivii mai mici.

Voiculescu NU era aparat de nici un fel de imunitate in procesul de la Inalta Curte. Era judecat acolo tocmai pentru ca detinea calitatea de senator. In aceasta calitate, imunitatea il apara doar de perchezitie, retinere si arestare. Nu era si cazul sau. Demisionand din Senat, la fel cum a procedat in vara, muta dosarul inapoi la Tribunal, castiga timp si isi bate in acest fel joc de judecatori, procurori si cetatenii care l-au ales.

Cam tot ce fac Voiculescu, Gadea, Antena 3 sta sub semnul mistificarii. Cam totul trebuie citit invers, exact pe dos. Daca Gadea zice ca esti prost, esti bun. Daca te injura Ciuvica, Ciutacu sau alti mancurti, semn bun: te afli pe calea cea dreapta. Daca te calomniaza Badea in pamfletele lui, bravo, felicitari.  Etc, etc. Ei sunt turnesolul rasturnat al Romaniei, indicatorul drumului corect sau gresit, numai ca semnele de circulatie in lumea voiculesciana trebuie citite taman pe dos.

Ei, mancurtii, formeaza specia preferata de Marele Mistificator, el insusi produsul perfect al unor lumi tenebroase bazate pe minciuna continua: Comunismul si Securitatea. In aceste lumi totul este bulversat, cu susul in jos, rastalmacit. Minciuna e mod de viata, nimic nu este ceea ce parea a fi. Fara o armata de mancurti in solda sa, mereu dispusi sa execute noi acte de mistificare si manipulare, marea sa opera de mancurtizare in masa n-ar fi fost posibila, nici sub Ceausescu, nici sub Voiculescu.

Reclame