A trecut o săptămână de când m-am întors de la IBTS, dar n-am reușit să scriu niciun rânduleț despre această experiență. Presupun că toată lumea știe cât de frustrant este să dorești să împărtășești ceva și să nu ai contextul sau timpul necesar.

Seminarul e așezat în afara orașului, dar totuși aproape. La două stații de autobuz e capătul unei magistrale de metrou, prin urmare se poate ajunge în timp scurt în centrul orașului. Am avut o jumătate de zi la dispoziție să fac un tur al capitalei. Într-o viitoare postare despre această experiență de neuitat.

IBTS este seminarul Federației Baptiste Europene. E o școală cu tradiție, care oferă nu doar programe de masterat, ci și posibilitatea de a efectua studii doctorale.

M-a impresionat în mod deosebit biblioteca. Are peste 60.000 de volume, acces la baze de date precum Oxford Scholarship, un catalog online cum sperăm să avem și noi cât de curând la ITP, o sală de lectură imensă și un depozit cu acces liber la raft.

Faptul că biblioteca seminarului nu este exilată undeva într-un cotlon, că este funcțională și că are atâtea mii de volume arată clar că pentru frații baptiști europeni interesul pentru carte nu este conjunctural, ci este expresia unei viziuni pe termen lung cu privire la importanța educației teologice.

Din nefericire, în prezent IBTS este nevoit să se mute într-un alt campus, la Amsterdam. Îmi imaginez că într-un spațiu mai restrâns, care să presupună mai puține cheltuieli.

Mai jos câteva fotografii din campus.

Reclame