Unul dintre cele două procese „Cornilescu” s-a încheiat acum o săptămână.

Pentru cei care nu-și mai aduc aminte, sintetizez aici chestiunea: Societatea Evanghelică Română, prin dl. Daniel Cuculea, a dat în judecată SBIR (plus alte organizații), sub motiv că ar fi deținătoarea legitimă a copyrightului pentru Biblia Cornilescu. Pentru a stopa tipărirea de Biblii de către SBIR (sau alte organizații) până la pronunțarea sentinței, SER a mai intentat un proces în regim de „ordonanță președințială”.

Acest al doilea proces, cu miză mai mică, s-a încheiat de curând. Dacă pricep cât de cât păsăreasca avocățească în care e formulată sentința, aș spune că instanța a decis că nu este nicio grabă și că disputa de fond se poate tranșa pe îndelete.

Asta înseamnă că mai rămâne pe rol un „proces Cornilescu” mare și lat, cel referitor la copyright.  Această cauză se va perpeli „la foc mic” o perioadă mai îndelungată, însă bănuiesc că sunt șanse mari ca această acțiune în tribunal, inițiată (de fapt, gonflată artificial) de o organizație-fantomă (SER) să se dezumfle cam în aceeași manieră în care s-a dezumflat litigiul tranșat săptămâna trecută.

Să vedem cum sună sentința pronunțată de instanță. Sursa AICI.

ProcesCornil

Anunțuri