De mâine sunt la Paris până pe 16, pentru conferința anuală a BETH. Programul arată foarte încărcat, dar sper să găsesc răgazul necesar să dau o „fugă” până la Luvru. Am aflat cu mare bucurie că în perioada asta sunt „zilele patrimoniului” și că o sumedenie de clădiri care de regulă sunt închise publicului vor putea fi vizitate.

Conferința de la Paris sabotează cu succes o conferință care are loc zilele acestea la ITP: „Re-imagining the Seminary”. Din nefericire, nu ne putem clona ca să fim în două locuri simultan, deci trebuie să alegem, căci doar suntem în Răsărit și credem cu tărie în liberul arbitru. 🙂

Fiindcă plec la Paris la o conferință cu directori de bibliotecă și bibliotecari, nu pot să mă dezmint. Jumătate din geanta de la cală e plină cu cărți. Mă întreb unde am călătorit în ultima vreme fără să am cărți peste cărți în bagaj. Tehnologia modernă a revoluționat cititul (recent mi-am încărcat Lexiconul Liddell-Scott pe Kindle, ceea ce înseamnă că port virtual, cu mine, un tom masiv care în ediția tipărită are vreo 2400 de pagini), însă nu a reușit să ne dezlipească de cartea scrisă. Eu unul continuu să cumpăr cărți tipărite și după ce am avut acces la ele în format digital.

Nu știu în ce condiții voi avea acces la internet zilele astea. Din acest motiv s-ar putea să aprob (sau moderez) comentariile cu întârziere. De asemenea, nu cred că voi avea răgazul să țin un „jurnal de Franța”. Dar în mod cert voi avea aparatul foto cu mine.

Cineva mi-a sugerat să scriu o postare despre eutanasierea animală din perspectivă biblică. Subiectul mă interesează, însă rămâne deocamdată suspendat, ca temă de reflecție viitoare.

Una peste alta, mă bate gândul să scriu cândva un soi de disputatio cu titlul „Dacă papa este sau nu Anticristul”. Am avut recent cu tatăl meu niște discuții pe această temă care mi-au readus aminte cât de fierbinte este frământarea în mediul neoprotestant românesc. Dar să nu anticipăm. Chestiunea mai poate aștepta, antrenând eventual alte disputații înrudite, precum „Dacă Obama este sau nu musulman”.

Anunțuri