Istoricul Dorin Dobrincu răspunde senatorului PNT Sorin Ilieșiu în chestiunea „adevăratei condamnări” a comunismului românesc.

Pesemne dl. Ilieșiu nu are un important simț (cel al ridicolului) când propune PSD-ului să condamne comunismul. Vi-l puteți imagina pe Victor Ponta dând impresia că partidul lui (cu certe năravuri de factură neocomunistă) nici usturoi n-a mâncat?

„Domnule Sorin Iliesiu,

Intrucat am primit de la dumneavoastra un email cu un text intitulat Declaraţie politică – apel moral…, adresat unor responsabili politici si/sau institutionali, as vrea sa ridic doar cateva probleme. In primul rand, nu pot uita ca dvs. ati fost membru al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, calitate in care ati asumat Raportul final in integralitatea lui. Ba mai mult, l-ati sustinut in mod public, inclusiv in anii 2006-2009/2010 (daca memoria nu ma insala inclusiv in unele emisiuni ale unor televiziuni altfel deloc binevoitoare cu activitatea Comisiei amintite). Si nu v-ati dezis nici de actiunile dlui Vladimir Tismaneanu in acei ani. Si nu v-ati dezis nici de activitatea colegilor dvs., membri sau experti ai Comisiei. In eventualitatea in care ati uitat, precizez ca eu insumi am lucrat ca expert in cadrul Comisiei. Asadar, nu reusesc sa inteleg cum de o activitate buna timp…

Vezi articol original 736 de cuvinte mai mult

Anunțuri