Am scris deja despre concursul trucat organizat recent de unul dintre institutele Academiei. Sute de candidați au fost puși pe drumuri doar pentru a prostiți pe față cu o făcătură de concurs menită să dea impresia că banii europeni sunt într-adevăr distribuiți ca parte a unei competiții echitabile.

A fost o bătaie de joc asupra căreia vă puteți lămuri citind un material lung din care preiau aici două paragrafe. Găsiți materialul integral AICI.

***

Pe data de 23.05.2014 Institutul pentru Cercetarea Calității Vieții anunța rezultatele unui concurs pentru burse de cercetare post-doctorală. Pentru cine participase la acest concurs rezultatele erau previzibile: puteai anticipa rezultatul după apartenența instituțională a candidaților sau după amabilitatea sau chiar solicitudinea cu care au fost tratați de membrii comisiei. Întreaga organizare a concursului a fost defectuoasă, nerespectând nici cele mai elementare norme în materie de metodologie sau de transparență. Acesta este motivul pentru care un grup de cercetători ce au participat la acest concurs s-au hotărât să ceară anularea și reorganizarea sa.

În acest scop a fost scrisă următoarea petiție care a fost trimisă domnului Cătălin Zamfir, Directorul Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii (Academia Română), domnului Acad. Ionel Valentin Vlad, Preşedintele Academiei Române, Autorității de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), și domnului Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene. În caz că nu vom primi un răspuns satisfăcător din partea acestor instituții vom trimite cererea către organismele europene abilitate, respectiv Comisarul European pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret, doamna Vassiliou Androulla și  Comisarul European pentru Cercetare, Inovare şi Ştiinţă, doamna Máire Geoghegan-Quinn. Petiția a fost semnată până acum de un grup de cercetători care au participat la concurs și de un grup de susținători ai acestui demers. Cei care mai doresc să o semneze o pot face pe site-ul petitieonline unde a fost de asemenea postată.

Continuarea articolului AICI.

Reclame