Un documentar despre o istorie care nu trebuie uitată.

De luat aminte la figurile sinistre care au deținut puterea în acele zile.

Îmi vine greu să cred că la TVR puterea dădea comunicate atât de agramate. Locotenentul colonel Călin Mateescu spune următoarele la min. 15.

„Ne exprimăm nedumerirea la (sic!) aceste forme de manifestare cu blocări ale traficului rutier, întrucât în acest mod s-a paralizat aprovizionarea normală a centrului capitalei cu produse de strictă necesitate (pâine, lapte). Și, ce este foarte grav, s-a perturbat asigurarea asistenței medicale la domiciliu, cât și transportul unor bolnavi grav, care unitățile spitalicești puteau să le salveze viața (sic!).” E și acesta un semn al nivelului intelectual al celor care ne conduceau în acele vremuri.

Dincolo de gramatica precară se ascunde o manipulare grosolană! Erau aduse în prim-plan aprovizionarea cu alimente și asistența medicală, pentru a se bagateliza faptul că o clică de comuniști se agățau de putere sfidând nucleul cu adevărat orientat democratic din Piața Universității.

Din nefericire, România la acel moment era prea sedată ca să poată reacționa. Mămăliga nu explodează.

Urmăriți rânjetul de hienă al lui Silviu Brucan și cinismul declarațiilor sale cu privire la persoanele aflate în greva foamei (minutul 30). E suficient ca să înțelegeți chipul României de astăzi.

sb