La cererea rectorului ITP, Corneliu Constantineanu, redau mai jos un mesaj care i-a fost trimis și pastorului Cristian Ionescu. Acesta a fost rugat să dea o dezmințire pe blogul personal, însă până la această oră dezmințirea nu a apărut, iar dezinformarea este în continuare prezentă și face rating (vezi AICI).

 Autorul blogului scrie: „Menționez că demersul meu nu este un atac împotriva instituțiilor de învățământ teologic și nici atât împotriva ITPB.”

Realitatea este următoarea: pastorul Cristian Ionescu nu s-a informat temeinic asupra posibilei vizite a lui Sam Solomon la ITP, de aceea postarea lui devine un atac sub centură la adresa ITP.

În lumea largă (necreștină), o publicație are datoria să dea o dezmințire atunci când în paginile ei se strecoară informații neverificate, contrare adevărului. Uneori autorii articolelor care dezinformează fără intenție își prezintă scuzele celor pe care i-au lezat. Dacă adversarii „inamovibili” ai ITPB pretind că trăiesc după o etică mai înaltă, nu s-ar cuveni oare să lase măcar o clipă ferocitatea la o parte și să facă măcar atât? Dacă postarea pastorului Cristian Ionescu a fost scrisă cu bună credință, mă aștept să fie retrasă. Dacă a fost scrisă cu dorința de a lovi în ITP și în conducerea lui, prezic că vă aduna în continuare comentarii, amplificând bulgărele de zăpadă (murdară) menit să păteze imaginea ITP.

Mai jos textul mesajului primit de la Corneliu Constantineanu. Precizez că voi modera la sânge comentariile. Niciun comentariu cu pseudonim nu va fi afișat. Adresele de email furnizate trebuie să fie valabile și mă voi asigura că le verific pe cele cu aspect dubios (de genul „vaisamar at gmail.com”). 🙂

***

Stimate frate pastor Cristian Ionescu,

În legătură cu fr. Sam Solomon, nu știu cine și cu ce intenție v-a dat informații eronate și v-a dezinformat, dar ceea ce scrieți dvs. pe blog este o minciuna și o denaturare crasă a adevărului. Va prezint mai jos felul în care s-au desfășurat lucrurile:

Duminica seara, pe 1 iunie, fr. Emil Meștereagă, președintele Comunității Regionale București, mi-a spus în treacăt, fără a-mi da detalii, despre această posibilă vizită. În aceeași duminică, seara, am primit un telefon de la Daniel Bujeniță și Ghiță Rițișan că fr. Solomon trece prin Bucuresti luni, zburând din Cluj, și că ar putea ține o prelegere la ITP. Le-am spus că mă bucur foarte mult de aceasta oportunitate, mai ales că am auzit numai lucruri bune despre el. Le-am spus fraților că la ora 14:00 toți studenții termină cursurile, așa că toți vor putea beneficia de prelegerea lui Sam Solomon la ora respectivă. Frații au revenit cu un telefon și mi-au spus că el nu poate ține prelegerea atunci, pentru că are avionul în acea după-masă.

Am fost contrariat de această situație și l-am întrebat (nu fără o anumită iritare) pe Ghiță Rițișan de ce nu mi-a spus măcar cu o zi sau două mai repede despre această posibilitate, ca să găsim un timp bun pentru invitat, ca să poată vorbi studenților). În urma discuției frații au decis ca fr. Solomon să rămână în Cluj la un alt eveniment, luni dimineață. În orice caz, nu s-a comunicat clar către ITP că nu mai vine.

Fiindcă pastorul Emil Meștereagă vorbise separat cu studenții, câțiva dintre ei l-au așteptat cu mașina ITP la aeroport, iar când au văzut că fr. Solomon nu a aterizat, m-au sunat din aeroport pentru a mă întreba ce să facă! În fapt, vizitatorul hotărâse să nu mai zboare la București în acea dimineață Ne-a părut foarte rău că lucrurile nu au fost organizate în mod eficient acum, dar am vorbit cu pastorul Emil Meștereagă că îl vom aduce pe Sam Solomon la București cu alt prilej, cât de curând posibil, astfel încât studenții să aibă ocazia să-i asculte cursurile/prelegerile.

Aceasta este situația exactă privitoare la cele întâmplate în urmă cu două săptămâni. Azi dimineață, după ce am scris acest paragraf, i-am sunat pe toți cei trei frați implicați, ca să verifice dacă și ei au aceeași înțelegere – și toți trei au confirmat că exact așa stau lucrurile. De aceea le-am trimis și lor acest email.

Așadar, nu a fost vorba de vreun refuz din partea mea sau de vreo agenda personală sau instituțională ascunsă! Îmi pare rău că ați dezinformat și indus în eroare multă lume prin postarea dvs.

Aș aprecia mult dacă ați publica acest răspuns pe blogul dvs., pentru ca cei care au fost induși în eroare să aibă posibilitatea de a ști exact, de la cei implicați în discuție, care este adevărul. Vă mulțumesc.

Cu stimă,

Prof. univ. dr. Corneliu Constantineanu

Reclame