Iată o temă la care ar trebui să reflectăm mai mult. Reacțiile mediului confesional evanghelic au fost cam leșinate până în prezent.

Răscumpărarea memoriei

Am scris săptămâna trecută despre lipsa de reacție a liderilor evanghelici din România față de solicitarea unui inspector școlar din Gorj de spionare a comunităților neoprotestante. Menționam atunci că ar fi trebuit să existe un răspuns ferm al nostru față de această acțiune securistă. În timpul scurs de atunci a apărut o scrisoare semnată de către Virgil Achihai, dar nu în numele Alianței Evanghelice, ci doar în numele Bisericilor Creștine după Evanghelie. De asemenea, mass-media a făcut o treabă bună, relatând și analizând incidentul.

Astăzi a apărut o primă reacție: inspectorul școlar Ștefan Cristian Vătafu, cel care cerea datele personale ale neoprotestanților din școli, pentru a le remite Mitropoliei, și-a dat demisia, ne anunță HotNews. Pare o veste bună, dar problema rămâne în totalitate nerezolvată. Inspectorul școlar este doar un țap ispășitor care e sacrificat pentru a îndepărta atenția jurnaliștilor care au criticat acțiunile Mitropoliei și Inspectoratului Județean.

Contactat de HotNews.ro, Vatafu a declarat…

Vezi articolul original 523 de cuvinte mai mult

Reclame