IMG_6069

Stagiul de cercetare la Wheaton a zburat mai iute decât suveica țesătorului. Am petrecut o perioadă foarte intensă, cu multe activități, prelegeri, discuții. Rămân nu doar cu frumusețea locurilor, ci și cu prietenia caldă a prietenilor pe care i-am întâlnit aici. Oricât de frumoase ar fi bibliotecile, nu pot concura cu oamenii frumoși care și-au sacrificat cu larghețe resursele și timpul pentru a ne face șederea cât mai plăcută.

IMG_6120

Ieri am făcut și fotografia de grup cu ceilalți colegi, apoi a urmat ultima prelegere, participarea la o expoziție cu lucrări realizate de doi artiști slovaci (colegi în programul de bursă) și împachetarea în grabă a bagajelor, în vederea întoarcerii la Chicago, unde sunt găzduit de o familie de prieteni.

IMG_6131

IMG_6154

Un moment special al zilei de ieri (după-amiază) a fost scurta întrevedere cu pastorul Cristian Ionescu, în biroul său de la Biserica Elim. Mi-am dorit să ne întâlnim fiindcă sunt convins că are multe să-mi spună și sunt convins că o discuție personală ar putea reduce multe neînțelegeri care au apărut între noi.

Mi-aș fi dorit să am mai mult timp și pentru a răsfoi câteva dintre numeroasele cărți excelente pe care le-am zărit în biblioteca fratelui Ionescu. Sunt nițel invidios că, deși trec drept biblist, încă nu am în biblioteca personală monumentalul Theological Dictionary of the New Testament, în 10 volume. Oricare ar fi diferențele care ne despart, avem în mod cert (în afara unui Mântuitor comun), o pasiune comună: cartea.

Reclame