Ieri la ITP au avut alegeri pentru desemnarea noului rector (vezi AICI). După cum probabil ştiu cei mai mulţi cititori, Corneliu Constantineanu a demisionat din funcția de rector pe data de 15 iunie, fapt de care Senatul ITP a luat notă în ședința din 25 iunie. Tot atunci a fost stabilit calendarul alegerilor pentru completarea locurilor libere din Senat și pentru desemnarea viitorului rector.

Prezint mai jos, selectiv, câteva informații din parcursul biografic al rectorului proaspăt ales. Ioan Brie a absolvit ITP în 1996, an în care a devenit pastor al Bisericii Penticostale „Emanuel” din Sibiu. Din 2005 este lector la ITPB, unde predă cursuri de teologie biblică, teologie morală și teologie pastorală.

În 2009 și-a susținut, la Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca, teza de doctorat cu titlul Secretul mesianic în Evanghelia lui Marcu, realizată sub coordonarea prof. univ. dr. Hans Klein, decanul Departamentului de Teologie Protestantă – Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Teza lui de doctorat (Secretul mesianic în Evanghelia lui Marcu – Rezolvarea unei enigme biblice) a fost publicată în 2010 la Editura Universității din Oradea.

În cei aproape douăzeci de ani de activitate pastorală, Ioan Brie s-a remarcat ca excelent comunicator al adevărului biblic în bisericile penticostale din țară și din diaspora românească și ca autor a numeroase articole catehetice și pastorale publicate în Cuvântul Adevărului.

Ultimul său articol științific publicat se intitulează Învățătura despre botezul cu Duhul Sfânt (Plērōma, anul XVI, nr. 1, 2012, pp. 249-281).

Reclame