Nu am urmărit foarte atent campania pentru prezidențiale de anul acesta, însă ce citesc în presă îmi face părul măciucă.

Mai jos un editorial în care Dan Tăpălagă pune degetul pe unul dintre buboaiele acestei campanii. Textul inegral AICI.

***

Merita mai multa atentie mesajele de campanie neagra utilizate de Victor Ponta impotriva principalului sau adversar, Klaus Iohannis. Unul dintre ele se remarca prin ticalosie extrema. Ponta exploateaza fara scrupule frica, groaza unor oameni ceva mai expusi manipularii. Pensionarii, oameni de regula saraci, bolnavi si dependenti in mare masura de bunavointa statului, sunt bombardati practic non stop cu amenintarea ca Iohannis, prezentat drept omul lui Basescu, gandeste la fel, taie pensii si salarii.

Pentru a infige aceasta sperietoare in capul amaratilor, liderii PSD, sustinuti de RTV si Antena 3, fac orice pentru a-i convinge ca pensia lor vine intreaga numai daca Ponta ajunge la Cotroceni. Au raspandit aceasta uriasa minciuna prin tot ce le-a picat in mana.

PSD a apelat la o companie controlata de stat, Posta Romana, pentru a trimite scrisori otravite pensionarilor cu mesaje apocaliptice :”Iohannis vrea sa taie pensiile”, „Traian Basescu il sustine si voteaza pe Iohannis”, „Doar Ponta protejeaza pensiile”, „Ai grija ce votezi! Cine a taiat o data pensiile, le va taia din nou!”. Pentru acuratete, trebuie spus ca intentia guvernului Boc de taia pensiile cu 15% a picat la Curtea Constitutionala, deci nu s-a materializat, dar intentia a existat, intr-adevar.

Generandu-le un sentiment de insecuritate, PSD spera sa-i pacaleasca din nou, sa le fure pensionarilor votul asa cum i-a jefuit mereu de-a lungul timpului. Astazi vedem mai bine cifrele jafului – zeci si sute de milioane de euro stoarse de la stat – vedem cum retele intregi de coruptie tentaculara pica una dupa alta din marele partid.

Reclame