1888857_840879072600668_4432445030547357859_o

Coadă „londoneză”. Un motiv suplimentar pentru ca englezii să strâmbe din nas când aud de „România”, această țară bananieră care își tratează cetățenii ca pe un gunoi. Între timp, românii aflați la coadă se pot simți „mândri de cel mai cinstit și eficient guvern”.

Românii din diaspora nu pot fi manipulați cu sloganuri ieftine de tip „mândru că sunt român”. De altfel, această lăudăroșenie de duzină sună cinic și găunos în urechile românilor forțați să-și găsească rostul în afara țării lor. Românii din diaspora s-au europenizat suficient de mult ca să-și dea seama ce dezastru ar însemna pentru țara lor o eventuală guvernare roșie.

Din acest motiv, românii din diaspora trebuie pedepsiți. Ținuți în frig la cozi infernale, ore în șir, cam cum era ținută o țară întreagă în vremea partidului unic, din care descinde, ideologic, actualul PSD. Prieteni aflați la Londra îmi spun că la ICR s-a format o coadă de peste 1000 de persoane și că mulți dintre cei care așteaptă la rând nu vor apuca să voteze până la ora 21.00. De observat că la Londra au fost aprobate doar 3 (trei!) secții de votare! La sediul ICR pot vota maxim 5 persoane simultan, iar doi membri ai comisiei electorale lipsesc. Un amic aflat la coadă îmi spune că a stat de vorbă cu o doamnă care a așteptat 6 ore pentru a vota. Un imens scandal, o bătaie de joc fără precedent!

Situația nu diferă prea mult în celelalte capitale europene. La ora 19.00 Dan Tăpălagă publica pe Hotnews un apel intitulat „Opriți bătaia de joc!” (Textul integral AICI).

Acesta este un apel la institutiile statului roman sa opreasca bataia de joc la adresa miilor de cetateni romani care stau la aceasta ora ca vitele la cozi infernale pentru a-si putea exercita un drept fundamental: votul. Nu puteti trata acesti oameni ca pe animale, ca pe inamici ai tarii lor. Este revoltator, inuman si degradant. Este o rusine cum ati organizat procesul de votare in afara tarii. De la Londra, la Bruxelles, Paris sau Munchen primim zeci si zeci de mesaje de la alegatori romani revoltati ca nu vor ajunge sa voteze dupa ore in sir de stat la cozi. 

Partidul aflat la guvernare, prin glasul de harpie al purtătoarei de cuvânt a PSD, a avut neobrăzarea să arunce în cârca ambasadorilor „băsiști” vina pentru acest fiasco și pentru umilințele multiple la care au fost supuși zeci de mii de cetățeni români cu domiciliul în afara țării.

Iată o perfectă mostră de perfidie:

„PSD atrage atentia asupra unor elemente care ridica suspiciuni de frauda la sectiile din Berlin, Paris si Chisinau. Ambasadorii si membrii din ambasade, precum si presedintii sectiilor de vot fac presiuni asupra celor care se ocupa de organizarea alegerilor cu scopul de a perturba buna organizare a votului”, a sustinut Firea.

Oricât ar căuta iscusita dna Firea să-i scoată țapi ispășitori pe „ambasadorii băsiști”, pentru „candidatul roșu” și partidul lui, cozile de la ambasadele și consulatele române din Europa sunt un dezastru la nivel de imagine. Nu se putea ceva mai de rău augur decât mânia și revolta românilor umiliți de proasta organizare a primului scrutin.

Bătaia de joc imensă orchestrată de guvernarea actuală ar fi o „pregustare” a ceea ce ne așteaptă în toată România cu un posibil viitor președinte renumit pentru „sinceritățile” momentane succesive, fără nicio legătură între ele. Căci „sinceritatea” lui Victor Ponta nu depășește, ca întindere și intensitate, memoria unui peștișor auriu de acvariu.

Pentru turul al doilea zarurile încă n-au fost aruncate. Să sperăm că românii nehotărâți ori cei care au votat candidați fără șanse reale vor reflecta adânc la ceea ce îi așteaptă dacă admiratorul lui Che Guevara, procurorul a cărui singură „realizare” notabilă este plagiatul „cu toptanul”, va ieși, Doamne ferește!, președinte.

P.S. Mesajele de la Paris se alătură celor venite de la Londra: „Au stat oamenii și 3 ore și jumătate ca să-și dea votul. Cei care au ajuns după ora 5 p.m. la ambasadă nu au mai avut nicio șansă să voteze.” Mai jos două fotografii din capitala Franței.

10801791_10153280043363776_4068717548823309877_n 10428423_10153280042478776_7685883538147112030_n

Reclame