Semnalez cititorilor mei această notă pe care am publicat-o pe site-ul Bifolium. Amatorilor de recenzii și note privitoare la publicații din zona biblică și patristică le va prinde bine să arunce la răstimpuri câte o ocheadă pe acest portal.

Bifolium

ResizeImageHandlerNOTĂ | Ernst Würthwein. The Text of the Old Testament: An Introduction to the Biblia Hebraica. Third edition, revised and expanded by Alexander Achilles Fischer. Translated by Erroll F. Rhodes. Grand Rapids: Eerdmans, 2014. xix + 343 pag. Ed. broșată. ISBN: 978-0-8028-6680-6.

Pentru studenții și cercetătorii interesați de textul ebraic al VT și de problematicile adiacente acestuia (manuscrise, versiuni, critică de text, literatură secundară fundamentală etc.), o remarcabilă lucrare introductivă este cea scrisă de E. Würthwein (1909–1996), revizuită sistematic de A. A. Fischer și ajunsă, pentru publicul de limbă germană, la a șasea ediție (2009). Versiunea în limba engleză, tradusă de E. F. Rhodes, lărgește în mod fericit aria de difuzare a cărții, făcând-o accesibilă unui număr mult mai mare de cititori.

Lucrarea este împărțită în patru secțiuni mari: (1) textul ebraic al Bibliei; (2) traducerile vechi; (3) critica de text; (4) prezentarea a 48 de facsimile cu texte (inscripții, manuscrise…

Vezi articol original 334 de cuvinte mai mult

Reclame