Cred că prietenii mei britanici ar face scurt circuit mental încercând să înțeleagă „arta de a guverna” patentată de Victor Ponta! Vi-l puteți imagina pe David Cameron dând ordonanțe de urgență care să-i coafeze CV-ul ciufulit?

În România, Țara lui Papură Vodă, se dau ordonanțe pentru o singură persoană! Ești plagiator dovedit de multiple foruri de analiză? Ți s-a dus buhul de-a lungul și de-a latul presei internaționale că ai luat un titlu academic (doctorat) printr-o fraudă grosolană care nu ar fi tolerată în țări cu tradiție democratică?

Cum ieși din dandana? Să renunți unilateral la titlu nu poți, fiindcă nu ai cadru legal; să declari „am plagiat” ți-e rușine. În acest caz, dai ordonanță de urgență și ieși la mal ingenuu și feciorelnic, mai ceva decât Afrodita din spuma mării.

De observat și timpul „propice” ales pentru emiterea acestei ordonanțe: sfârșitul de an, când presa e mai puțin vigilentă și oamenii intră în hibernarea de sărbători!

Mai rămâne o singură cale de blocare a acestui abuz: o sesizare făcută de Avocatul Poporului! Ordonanța de urgență dată de Victor Ponta este o încălcare flagrantă a articolului 16 din Constituție care spune că nimeni nu este mai presus de lege!

„Am aflat cu stupoare că Guvernul României condus de Victor Viorel Ponta pregătește o ordonanță de urgență prin care dorește să modifice Legea Educației Naționale nr. 1/2011 și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 75/2005, introducând o prevedere care va oferi deținătorilor de titlu de doctorat posibilitatea de a renunța la acest titlu cu o simplă cerere adresată ministerului abilitat. Domnul Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că această ordonanță de urgență este motivată de lipsa procedurilor legale pentru a îndeplini “cererile venite din partea societății civile și academice” (sursa aici)

Reamintim că această propunere de ordonanță de urgență vine în contextul în care la data de 16 Decembrie 2014 domnul Victor Ponta a trimis o scrisoare adresată rectorului Universității din București prin care declara că renunță la titlul de doctor ca urmare a “acuzatiilor publice cu privire la teza mea de doctorat“. Conform legislației în vigoare…

Vezi articolul original 444 de cuvinte mai mult

Reclame