Aici găsiţi diverse anunţuri relevante pentru viaţa studenţească a ITP.

28 iunie 2008

Conform Hotărârii de Guvern din 11 iunie 2008, publicată în M.O. în 24 iunie 2008, art. 6, alineatul 2:

„Studenţii înmatriculaţi în anul I în anii universitari 2005-2006 şi 2006-2007 la specializarea Teologie pastorală, aferentă instituţiilor de învăţământ superior de stat şi particulare, continuă şi finalizează studiile cu acelaşi număr de credite ca şi studenţii înmatriculaţi în anul I la aceeaşi specializare în anul 2007-2008, şi anume cu 240 de credite de studiu transferabile.”

Nu vă panicaţi, vom trăi şi vom vedea!

______________________________________________________________________________________

20 mai 2008

Începând cu anul universitar 2008-2009, taxa de şcolaritate la ITP va deveni 550 euro.

P.S. „Mi-e rău, Iţic!” „Dar cu-i e bine, Rivca?” 🙂

______________________________________________________________________________________

29 februarie 2008

Au apărut ultimele numere din Plērōma. Pentru cuprinsul numărului din Decembrie 2007, click AICI! (fişier PDF)

______________________________________________________________________________________

18 februarie 2008

Cei care aţi rămas restanţi la Hermeneutică II veţi veni în TOAMNĂ la examen. Numai ATUNCI se dă examen de restanţă. Nu săriţi peste sesiunea de restanţe (gratuită), fiindcă veţi plăti următoarea examinare.

______________________________________________________________________________________

5 februrarie 2008

Anul I, nu uitaţi să cereţi şi să completaţi (în mod responsabil!) fişele de evaluare pentru Greacă I şi Metodologie.

Restanţele din februarie se dau ÎN SESIUNEA DE RESTANŢE DIN SEPTEMBRIE.

______________________________________________________________________________________

25 ianuarie 2008 // corectat 4 februarie 2008

Tocmai mi s-a atras atenţia că informaţia pe care am postat-o anterior a fost eronată.

Conform regulamentului, studentul are dreptul de a-şi da un examen de două ori gratuit; o dată în sesiunea din februarie, respectiv iunie, şi a doua oară în sesiunea de restanţe din septembrie. Dacă a picat şi în sesiunea de restanţe din sept., va plăti o taxă de reexaminare de 10 euro şi va putea încerca încă o dată, înainte de începerea anului universitar urmator.

Pentru restanţele care rămân de pe un an pe altul, studentul plăteşte 20 euro în cadrul aceluiaşi ciclu universitar, sau plăteşte creditele dacă îşi lichidează restanţa din ciclul I cândva in ciclul II.

Nu mi-e clar încă dacă puteţi da în iunie o restanţă din februarie (sau dacă trebuie să veniţi în sept. ptr. o restanţă din februarie), dar voi căuta sa aflu.

______________________________________________________________________________________

15 ianuarie 2008

Art. 51 din Regulamentul privind aplicarea sistemului european de credinte transferabile de studii spune că studentul care încearcă să promoveze un examen prin fraudă va fi exmatriculat. Aviz deci celor interesaţi!

______________________________________________________________________________________

23 răspunsuri to “Anunturi studentesti”

 1. ionut Says:

  Ce sa zic despre anuntul asta? Cred ca fiecare e tentat sa copieze la un examen, fie el cat de sfant ar fi. Nu m-i se pare prea buna decizia. Cred ca ar trebui acordata o a doua sansa, o sansa a reabilitarii.

  Daca e sa sa fie rigurosi cu studenti cred ca ar trebui sa se introduca o lege care sa sanctioneze si gandul ca ai vrut sa copiezi.
  Ups, dar atunci ar trebui sa se inventeze o masina de contabilizare a gandurilor 🙂

 2. vaisamar Says:

  Textul nu pedepseşte „tentaţia” (faptul că ai fost ispitit să copiezi), ci „tentativa” (ceea ce înseamnă că deja ai cedat tentaţiei… pofta a zămislit şi păcatul, odată înfăptuit, aduce moartea, aşa scrie la Sf. Carte).

  Deci, nu cedaţi tentaţiei…

 3. ionut Says:

  Da, aveti dreptate.
  Dar sa dau un caz ipotetic. Eu stau pe randul de la geam, in partea dreapta. La un moment dat imi ridic privirea si vad un peisaj splendit afara. Profesorul poate sa interpreteze ca am incercat sa ma uit in lucrarea colegului, si eu ca un om curat ce sunt nu am avut nici cea mai mica intentie.
  Deci faza cu tentativele nu prea tine pentru ca are o arie larga de interpretare si care sunt principile dupa care interpretam daca unul sau altul a vrut sa copieze sau nu?

 4. vaisamar Says:

  Ionuţ, să fim serioşi, nu te exmatriculează nimeni pentru că tu voiai să te uiţi la peisajul frumos de afară. Vorbim de exmatriculări când studentul vine dotat bine cu fiţuici sau cu instrumente „auxiliare”. Chiar dacă nu le foloseşte, va fi exmatriculat pentru că acţiunea de pregătire a lor s-a făcut cu premeditare.
  De plagiat, ce să mai vorbesc? Ştiţi ce este şi ce nu este plagiatul.

 5. ionut chirita Says:

  Da, stim ce este plagiat, fr. Mestereaga ne-a citit la ultima intalnire speciala de marti.

  Daca asa sta treaba cu copiatul, atunci ce sa mai zic, jos palaria. Daca studentul se inarmeaza cu asemenea „istrumente” merita sa fie pedepsit.
  Domnul sa ne fereasca de asemenea ganduri.

 6. Ovy Says:

  Ionutz…de departe se simte lipsa unui profesor de limba romana in cadrul ITP-ului..”nu m-i se pare” se scrie de fapt „nu mi se pare”..si totusi…mie „mi” se pare destul de corecta decizia de exmatriculare in cazul copiatului si din cate imi dau seama conducerea institutului accepta o a doua sansa…o sansa a reabilitarii privind „peisajul splendid” din fata casei parintesti..unde nimeni nu-ti mai contabilizeaza gandurile sa vada daca ai sau nu gandul copiatului(a furatului)..

  1. Ierinim Says:

   Daca tot il corectati, aveti si dumneavostra grija la gradul de comparatie pe care il atribuiti cu generozitate adjectivului „corect”! In limba romna nu putem spune decizie „destul de corecta”!

 7. ionut Says:

  Da Ovy, ai dreptate in ce priveste subiectul limba romana. Ar trebui sa ma pun la punct.

  In cele din urma m-ati convins in ce priveste exmatriculatul. Ovy, sper ca am scris corect „m-ati”. 😉

 8. bnc Says:

  Si de dragul vremurilor trecute, intre noi fie vorba, nu asa de demult apuse, nu pot sa raman indiferent fata de aceasta „provocare”!
  Studentul ar trebui sa invete – cred ca de fapt asta e esenta studeniei, nu? – si ca atare orice examen cat ar fi de dificil, nu ar trebui sa-i puna probleme. Si daca adaugam si dimensiunea morala a unei constiinte „innoite” oare mai poate fi loc pentru astfel de „dileme” ?
  Sa nu uitam si ce studiati sau as putea spune ca incercati sa studiati – asta doar pentru cei care se gandesc ca pot merge la un examen cu gandul ca vor reusi sa-i „pacaleasca” pe toti.
  Asadar si prin urmare, studiati, invatati si nu copiati ! 🙂

 9. vaisamar Says:

  Preach it, brother! (că pe mine deja mă doare gâtul).

 10. eli Says:

  am „descoperit” ca sunt unii care au argumente „puternice” ca a copia nu e nimic gresit.se pare ca trebuie facuta „evanghelizare” pentru acesti…itp-isti.pentru unii, aceste dileme sunt un mod de viata.poate ar trebui ca vinerea dupa rugaciunile impuse pentru tari, sa mai impunem una pentru eliberare:))de acest „ruah” al copiatului.

 11. vaisamar Says:

  Argumentul cel mai puternic o sa fie exmatricularea lor, cum s-a întâmplat la Fac. de Teologie din Iaşi: recent 3 studenţi au fost prinşi copiind şi au fost exmatriculaţi, fără drept de înscriere.

 12. wes Says:

  Fosta mea diriginta de Mate din Liceu a fost cativa ani detasata in Maroc . La primul test era cu ochii pe elevi sa vada daca copiaza careva , la al 2 lea la fel . Un elev a observat asta si i-a spus sa stea linistita ca aici nu copiaza nici un elev . Ea nu a crezut dar s-a convins in anii care au urmat . Erau MUSULMANI cu toti nu ,,crestini nascuti din nou ” .

 13. Valentin LICXANDRU Says:

  Salut, Emanuel !

  Multumesc mult de anuntul cu privire la aparitia in cadrul Humanitas a autobiografiei lui C.S.Lewis. Le-am plasat si colegilor mei anuntul.
  Ce mai faci ? Din cate vad, ai o activitate intensa ! Spor la treaba si mai vorbim !
  Vali

 14. Dani Says:

  Frate Manu avem o intrebare cat de adevarata e vestea ca noi facem 4 ani. Din cate am vazut o aparut si prin ziare precum Evenimentul Zilei. Pentru ca in cazul asta n-are rost sa ne apucam de lucrat la licente. Asteptam un raspuns. Multumim

 15. vaisamar Says:

  Nu ştiu cât de adevărată e vestea. Nu ştiu dacă se aplică în cazul vostru. Voi căuta să mă interesez. Deocamdată lucraţi ce puteţi, că nu vă strică.

 16. Dani Says:

  „Decat sa moara capra vecinului, mai bine i-o luam. Moarta n-are valoare.” (Vladimir Pustan) Asa s-a inamplat si acum. Parca era nedrept k cei de anul 3 sa scape fara a il face si pe al patrulea. Asa ca sunt chemati sa vina si ei sa termine anul 4 dupa care isi vor primi diploma de licenta.
  Si in cazul lor se aplica teoria fratelui Brie „acum, dar nu inca!
  Baieti ne vom intalni in toamna, mai palizi, mai fara gandul ca terminam. Oricum sfarsitu nu-i aici si dak vrem cununi trebuie sa luptam pana la sfarsit. (date preluate de la sora Mihaela de Nicu Cretu si de Teo Neneata de la fratele Romica)

 17. sdragos Says:

  niciun anunt nou pentru studenti? 🙂

 18. vaisamar Says:

  Am pierdut şirul anunţurilor. Criza de timp care pe toţi ne omoară…

 19. tibby Says:

  Eu am copiat de multe ori la scoala ca nu invatam. Cred ca la fel au facut si profesorii care adopta „legea” asta acum. Subiectul e ambiguu, la fel ca si atunci cand de la amvon majoritatea pastorilor predica despre tineri: sarutul e pacat!! sarutul e pacat!! Te cred tata, ca dupa ce te-ai casatorit strigi de la amvon ca e pacat, desi tu la randul tau te-ai sarutat sau ai copiat!
  Ca sa nu las unele dubii: sunt casatorit de 5 ani.
  Fiti binecuvantati!

  1. Vaisamar Says:

   Aha, deci solutia este: nu ma ating de pacatele tale, ca sa nu te atingi nici tu de ale mele.

 20. Cojocea Gabriel Says:

  Pe cand ceva despre programe de master la ITP?
  Este posibil sa fie realizabil in toamna lui 2011?
  Daca nu, alternative?

 21. Ciprian B. Says:

  Stie careva daca exista o sesiune de restante si in toamna pentru anul acesta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s